• Spánek základ života

    Vaření začíná nákupem a pořádný spánek kvalitní matrací. Jste si ale jistí, že právě matrace vám zajistí dobrý spánek? A není tomu přesně naopak? Není matrace právě to jediné, co vás od kvalitního spánku dělí?

    Prečíst článek

    Pokud už máte správný podklad a pořád se nemůžete dobře vyspat. Zkuste inspiraci některým z následujících tipů pro efektivnější spánek.

    Prečíst článek

  • Konopný olej: ať žije král

    Konopný olej získávaný z rostliny zvané konopí seté je označován za zázračnou potravinu díky své vyrovnané koncentraci omega mastných kyselin.

    Prečíst článek

  • Deset mýtů o běhání naboso

    Běhání naboso, minimalistický i přirozený běh – to vše jsou výrazy označující běhání takovým způsobem, který dovoluje našim chodidlům fungovat v souladu s tím, jak jsou k běhu od přírody uzpůsobené.

    Přečíst článek

  • Jádra z meruněk ničí rakovinové buňky

    Jsou jádra z meruněk zdrojem přírodní látky, která zabíjí rakovinové buňky, aniž by při tom ruinovala také pacientovo zdraví a peněženku? Tato látka byla pojmenovaná laetril neboli vitamín B17. 

    Přečíst článek

Přihlášení

Online

Právě přítomno: 120 hostů a žádný člen

Francouzský paradox

Představte si svět, v němž každý může jíst, co chce, a přitom zůstane zdravý, štíhlý a spokojený. Přesně taková je přitom francouzská kultura a kuchyně: tradiční a trvalá konzumace chleba, vína, čokolády, tuku a masa a přitom pevné zdraví a dlouhověkost. Klíčem k tomuto paradoxu je velká pozornost, již Francouzi věnují dobrému jídlu a životnímu stylu vůbec.

Typické francouzské jídlo je kvalitní, chutné a pestré. Francouzi používají maximum čerstvých surovin, pokud možno místních a ekologických. Jedí sezónní ovoce a zeleninu, pijí hodně vody, spolu s jídlem si vychutnají jednu nebo dvě sklenky vína. Díky výborné chuti se spokojí s menšími porcemi. Takový způsob stravování je zdraví prospěšný.

Francouzi se umějí radovat z chutí pokrmů, které v sobě nemají nic umělého, ani nejsou složitě zpracovány. Nepovažují jídlo za cosi užitečného, ale za zdroj radosti a požitku. Velkou pozornost věnují vzhledu, konzistenci, vůni a chuti. Každé sousto je smyslovým požitkem. Francouzi obvykle jedí tři jídla denně, svačí jen vzácně. Jídlo znamená také důležitý čas strávený s rodinou a přáteli. Rozhovory při jídle jsou nedílnou součástí francouzské kultury. Sledování televize (anebo jakákoli jiná rozptylující činnost) je nepřijatelná.

Francouz Mireille Guiliano si na letišti v Chicagu všiml, jak většina lidí do sebe hází jídlo souběžně s prací na notebooku, při čtení nebo telefonování: "Neviděl jsem nikoho jíst s radostí. Jídlo je přitom jedním z největších potěšení v životě. Neměli bychom se cpát jako roboti. To pak není jídlo, ale nádivka."

Jídlo konzumované v poklusu a různé svačinky se negativně podepisují na tělesné hmotnosti. Je-li naše pozornost rozptylována a spěcháme-li, máme tendenci jíst větší porce. Tučná strava navíc spouští produkci hormonu CCK (pankreozymin), který přispívá k pocitu uspokojení z konzumace byť jen malého množství tuku. Přibrzděte a vychutnejte si jídlo, které zaměstná všechny vaše smysly a zároveň poskytne mozku čas uvědomit si pocit sytosti!



Autor

Carolanne Wright
Přeložila: Kamila
Zdroj: http://www.naturalnews.com/036066_French_paradox


Zapojte se!

Hledáme překladatele, zdravotní badatelky, detektivy a novinářky. Pokud se chcete zapojit, dejte nám vedět!

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

RSS

NaturalMagic.cz RSS feed


Z popcornu do mikrovlnky se uvolňuje toxický plyn, který poškozuje plíce

Možná vás potěší, že máslová chuť popcornu do mikrovlnky skutečně pochází z látky nacházející se v másle, ale nemělo by. Tato chemikálie zvaná diacetyl je totiž tak toxická, že běžně ničí plíce pracovníků v továrnách na výrobu popcornu.



Ženy s vyšším cholesterolem žijí déle a méně často je postihují infarkty a mrtvice

Pokud vám diagnóza „vysoký cholesterol“ zní jako rozsudek smrti, stali jste se nejspíše obětí cholesterolové propagandy. Domněnka, že nižší cholesterol je lepší, je běžná, ovšem nový výzkum ukazuje přesný opak.


Zdravotní rychlovka: vliv střevní mikroflóry na autismus

Výzkum provedený na Arizona State University se zabýval vztahem mezi gastrointestinálními poruchami a diagnózou poruch autistického spektra. Porovnávány byly dvě skupiny dětí od 3 do 16 let. V první skupině byli zdraví jedinci...

 

Zde se nacházíte:

~ Důležité ~

Všechny informace a materiály, které se nalézají na těchto stránkách, slouží pouze pro vzdělávací účely a žádná z uváděných doporučení nemají za cíl nahradit radu od Vašeho lékaře. Před aplikací všech změn byste měli vyhledat radu kompetentního specialisty, který je schopen zhodnotit Vaše příznaky a aktuální zdravotní stav. Je důležité, abyste neomezovali, neměnili či nepřerušovali užívání léků či doporučenou léčbu bez předchozí konzultace s Vašim lékařem či jiným odborníkem. I přes upřímnou snahu přinášet pouze kvalitní materiály nenesou autoři stránek žádnou  odpovědnost za případné komplikace vzniklé použitím zde prezentovaných informací.

NaturalMagic.cz